الشيف مونى عضوة مبتدئة
عدد المساهمات : 36 نقاط التميز : 56 السٌّمعَة : 2 العمر : 34
| موضوع: البغاشة بطعمها الخطير من مطبخ الشيف مونى بالصور الخميس يونيو 13, 2013 11:02 pm | |
| السلام عليكم ورحمة الله المقادير 2 كوب دقيق نصف كوب زيت عدد 1 بيضة مياه للعجن الطريقة هتحطى البيضة ع الدقيق وبعدها المياه وتعجنى لغاية ماتبقى العجينة كورة مش طرية اوى وبردو مش ناشفة وبعد كده تحطة الزيت وتعجنيهم تانى وتدخلى العجينة التلاجة لمدة ساعة ده شكل العجينة بعد ساعة من مادخلتها التلاجة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
تفرديها بالنشابة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وتحطى عليها دقيق [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وتلفيها على شكل اسطوانة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وتدخليها التلاجة لمدة ساعة ونص او اقل مش هتفرق وتطلعيها تانى وتفرديها بالنشابة بس المرة دى هتدهنيها سمنة دى تانى مرة افردها بس دهنتها سمنة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وتعملى كده حوالى 4 او 5 مرات وكل مرة تفرديها وتدهنيها سمنة بالفرشاة بعد ماتقعد فى التلاجة ساعة او اكتر وتلفيها على شكل اسطوانة وتدخليها التلاجة المرة الاولى بس اللى بنفرشها دقيق وممكن متعمليش كده اول مرة وكل مرة تدهنيها سمنة انا بحب اعمل كده عشان لو العجينة طرية تتماسك خلاص دخلنا وفردناها 5 مرات او اكتر نطلعها ونقسم الاسطوانة على اربعة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وكل جزء من ده نقسمه تانى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ناخد كل جزء من ده ونفرده بالنشابة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وتقطعيه بالشكل اللى انتى عايزاه ممكن مستطيل او مربعات او مثلثات [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وتكونى مسخنة طاسة او صينية كبيرة فيها زيت وتحطيها فى الزيت شوفو اتنفخت ازاى لما حطتها فى الزيت [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ده بعد ماقلبتها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ده دور تانى قلبت شويه منهم والتانيين كانو لسه متحمروش [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
طبعا بطلعهم بحطه فى السيرب واطلعم على مصفى او ممكن تحطى عليهم سيرب وهنا بعد ماطلعو ورشيت عليهم جوز هند مقادير السيرب كوب ونص ماء كوب سكر نص ليمونة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | |
|
رانيا رجب2 مديرة عامة
عدد المساهمات : 211 نقاط التميز : 241 السٌّمعَة : 10
| |
وردة الياسمين اشراف للابداع
عدد المساهمات : 132 نقاط التميز : 197 السٌّمعَة : 2 العمر : 143
| موضوع: رد: البغاشة بطعمها الخطير من مطبخ الشيف مونى بالصور السبت يونيو 15, 2013 12:03 pm | |
| تسلم ايدك يمى يمى جميلة جدا يامونى اكيد هجربها | |
|